Programajánló

Látnivalók:
– Sopron város jelképe a Tűztorony
-A Fő tér egyik ékessége a palotaszerű barokk Stornó –ház
– Szentháromság szobor a magyar barokk szobrászat kiemelkedő alkotása
– Fabricius-ház melynek érdekessége hogy alatta római fürdő maradványaira leltek
– Kecske templom melyet ferences szerzetesek építettek
– Ó-zsinagóga egyedülálló építészeti megoldás az 1300-as évekből
– Patika Múzeum a 17. század közepétől gyógyszerész, orvos családok tulajdonában volt
– Pékmúzeum, amelyre az épület homlokzatán elhelyezett perecet törő oroszlánok is utalnak
– Kétmór-ház a soproni gazdaházak legszebb példája
– Scarbantia Foruma a római Forumnak a járószint alatti maradványai láthatók
– Központ Bányászati Múzeum az évezredes magyar bányászat országos gyűjtőkörű szakmúzeuma
– Erdészeti Gyűjtemény melyben 19.-20. század fordulóján készült erdészeti szerszámokat, asztalos eszközöket, földmérő és térképészeti műszereket láthatunk

Aktív kikapcsolódáshoz:
– Kirándulni vágyóknak javasoljuk a Lövéreket, amely IV.Béla által idetelepített íjászok, azaz Lövérek emlékét nevében őrző dombság
-A Lövérek legmagasabb pontján található 23 méteres Károly magaslati kilátótoronyból akár a pozsonyi várat is megpillanthatják
– Sörházdombi kilátó a Lövérek legifjabb fából ácsolt kilátója
– Taródi –vár Sopron vadregényes részén, a Kolostor –erdő közelében rejtőzik,a több mint 4000 négyzetméter alapterületen fekvő vár a középkori lovagvárak mintájára épült
– Karmelita kolostor és templom az Árpád- kor magyarországi építészetének egyik megbúvó gyöngye a Soprontól 3,5km-re található kis bánfalvi Mária Magdolna templom, amely magas dombon áll a helyiek hegyi templomnak is nevezik
– Soprontól csupán 12km-re található a Fertőrákosi Kőfejtő, amely 2001 óta az UNESCO Világörökség része,itt található Magyarország legszebb lajtamészkő feltárása
-2 km-re a Kőfejtőtől találhatjuk a római kori Mithras-szentélyt, amely lehetővé teszi a különös misztérium vallás megismerését

Határ menti kiruccanások
Sopron és a Fertő-táj egyik vonzerejét határ menti elhelyezkedése jelenti. Bécs és Pozsony közelsége miatt javasoljuk az egynapos kirándulásokat, főleg a nyári időszakban és az adventi vásárok idején.
– Szentmargitbánya-St.Margarethen melyet még akár egy egynapos kerékpáros kirándulás célpontja is lehet. Itt található Ausztria legnagyobb szabadidő és családi parkja.
– Fertőmeggyes-Mörbisch igazán nyáron érdekes, azon belül is a Seefestspiele, azaz a Fertő tavi vízi színpad előadásai
– Fraknó-Forchtenstein az Esterházy család híres műgyűjteményeinek trezorjaként szolgált
– Kismarton –Eisenstadt az Esterházy hercegek régi lakóhelye ma is sok mindent nyújt az idelátogatóknak. Érdemes megnézni az Esterházy-kastélyt, Hegyi templomot, Szt. Márton Dómot vagy a kastélyparkot
– Ruszt-Rust”a gólyák és a finomborok városa”
– Bécs-Wien a pompás barokk épületektől az „arany” szecesszión át a mai építészetig valamint több mint 100 múzeummal várja érdeklődőit
– Lutzmannsburgban található a Sonnentehrme Európa vezető baba-és gyermektermálfürdője,a családok Vizi paradicsoma

Sportkedvelőknek
-A téli sportok szerelmeseinek érdemes ellátogatni hozzánk hisz Ausztria közeli síterepei egy órán belül megközelíthetőek. Egyik kedvelt síterep a magyarok körében a Sthuleck, amely Spital am Semmering-en található. A keleti Alpok legmagasabb hegycsúcsa 1783 méter . A nálunk megszálló vendégeket transzferrel szállítjuk. Ezen felül lehetőség van oktatásra és felszerelés bérlésére (előre telefonos egyeztetéssel).

-A nyár, a vízi sportkedvelői számára, kedvező hely a Fertő tó. A szürkés zölden csillogó sekély víz a fürdőzőknek majdnem melegvízű, kellemes strandlehetőséget kínál. Itt gyakori az erős szél, amely a vitorlázni, szörfözni vagy akár kite-zni vágyóknak ad lehetőséget. Az utóbbi sport elsajátításához oktató segítségét és felszerelés tudunk biztosítani (megfelelő időjárás esetén). Aki viszont kalandozásra vágyik azoknak akár túravezetővel vagy a nélkül ajánljuk a kajakozást.

– A kerékpározoknak is közkedvelt útvonala a Fertő táj Világörökség hisz lenyűgöző természeti szépségeket lehet közben megcsodálni. A számozott bicikli utakat a térképek is jól jelölik és az út menti táblák is jelzik. Minden korosztály számára megfelelő legyenek kezdők vagy gyakorlottak. A könnyed egy napos túrától a 3-4 napos túráig is van lehetőség. A Fertő tó környéke 418 km hosszú kerékpárút-hálózattal rendelkezik.

Gyógy-strand- és termálfürdők

A Nyugat-Dunántúl gyógy-és termálvizekben gazadag régió. A klimatikus gyógyhelyként bejegyzett Soproni Lővérek mellett a legnagyobb értéket a termálvízkincs jelenti.

– Soprontól néhány kilométerre található a Bükfürdő Gyógy-és Élménycentrum, amely hazánk 2. legnagyobb gyógy-strand- és élményfürdője. Komplex szauna világ és egy Medical Wellness Centrum is rendelkezésre áll a vendégeknek.
-20 kilométerre Soprontól van a Hegykői Termálfürdő 6 hektáros területen, festői természetes környezetben, fedett és nyitott medencével kényezteti vendégeit. Az 1434 méter mélyről feltörő termálvíz 56 fokos.
– Balf fürdő uszoda- gyógyfürdő – wellness, melyben taposómedence, váltófürdő és egy komplett Kneipp –féle vízgyógyászati részleg található.
– Sopron és Fertő tó között félúton található a Tómalom Fürdő, melyet a jól kiépített úton akár kerékpárral is könnyedén megközelíthetünk.
– A Lővérek lábánál fekvő Lővér Fürdő- Csik Ferenc uszoda sokszög alakú kupolával fedett épülete Sopron város egyik jelképe. Kellemes ligetes, fákkal árnyékolt környezetben várja télen nyáron vendégeit.
– Ausztriában, Soprontól 30 kilométerre van Sonnentehrme Lutzmannsburg Európa vezető baba-és gyermektermálfürdője, a családok Vizi paradicsoma.
– Egy kis völgyben erdők és mező között Soprontól 23,5 kilométerre a közeli Ausztriában leljük a Ritzingi tavat mely tiszta vizével valódi fürdőélményt nyújt.

Szórakozás
– Kiváló szórakozási lehetőséget nyújt fiataloknak és idősebbeknek is Lővér Kalandpark.A kihívásra vágyók és barangolni vágyóknak is egyaránt jó móka. Kötélpályák, mászófa, íjászpálya, lengőteke és számos lehetőség várja az idelátogatókat.
– Mostanság igen elterjedt és közkedveltek az élő logikai játékok, melyek ideálisak csapatépítésre vagy játékos kedvű emberek számára, akik szeretik a rejtélyeket, feladványokat, küldetéseket. Ilyen a BRAINLAB nevű hely a belváros titkos részében. Ha kutatnál, agyalnál, vagy kijutnál, jelentkezz! A nálunk szálló vendégek számára kedvezményes belépő biztosított.
– A Nyári Bobpálya családoknak, csoportoknak, fiataloknak, idősebbeknek egyaránt remek kikapcsolódás. Siklani hegyről völgybe 750 méteren keresztül felejthetetlen élmény.